donderdag 29 juli 2010

Jeanne

Voor een lange tocht van 30 km wilden we niet later dan 7 u vertrekken, dus ontbijten in het hotel kon niet. Een croissant en een fruitsapje op een bank langs de Loire volstond om aan de dagmars te beginnen en die liep haast van begin tot einde opnieuw langs de oevers van de rivier, tot in Orléans!
Zonder koffie houden we het geen dag uit, dus een eerste stop na 10 km in Meung-sur-Loire diende voor een terrasje en wat lekkers. Vlak ernaast lag de prachtige, gotische kerk, die de lichtheid van een verlossend Godsbeeld uitdrukte. Het verdere pad was rijkelijk bezaaid met grote brugerwoningen, waarvan velen over het water uitkeken. Tijdens de picnick op een bankje in een park, zijn we in een diepe slaap gevallen. We hadden er duidelijk nood aan. Ik schoot wakker en maande Bea meteen tot de orde: schoenen weer aan na de 'pech'-pauze en op stap voor de laatste 10 km naar de stad van Jeanne d' Arc.
Mijn eerste bekommernis waren mijn schoenen die gerepareerd moesten worden. De schoenmaker bijna vlak naast het hotel was met vakantie, de 2e die ons in het hotel was opgegeven bleek ook dicht en voor de laatste... kwamen we te laat! Dan maar naar de kapper voor een 'Coupe Orléans' (of is het een 'Coupe Jeanne'??) en ondertussen hadden Dirk en Maryse zich weer bij ons gevoegd. Op aanraden van de OT hebben we in 'la Parenthèse' uitzonderlijk lekker gegeten. Het mocht bovendien iets later worden omdat er weer een rustdag begon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten