donderdag 29 juli 2010

Collega's

De 5 km die we de vorige dag niet hadden gedaan, kwamen nu bij de tocht naar Blois, dus vertrokken we vroeg voor een tocht van bijna 30 km. Luce maakte nog een lekker ontbijt klaar en verwende ons met een sandwich met rillettes voor onderweg. Ze was een schat.
De kaartjes van Bea gingen niet meer tot in Blois maar in de OT van Chaumont vonden we een andere fietskaart - veel minder gedetaillerd - waarop we zagen dat het fietspad langs de Loire korter was en meer tussen het groen liep dan de route in mijn gids. De keuze was vlug gemaakt en pas op het tweede stuk zijn we weer volgens het boekje gelopen. Voor mij was het weer iets te veel over de weg...
De stad Blois ligt aan de andere kant van de Loire en dus moesten we op het einde de rivier weer oversteken. Ons logement was in het complex van de Notre-Dame-de-la-Trinité dat een paar km buiten het centrum lag, dus wilden we eerst een pauze nemen op een terras aan het water vooraleer onze slaapplaats op te zoeken. Dat was een goede beslissing want het lag inderdaad vrij ver weg, heel rustig in een grote tuin. Onze naam stond al op een bord geschreven met de kamernummer erbij.
Tegen 18.00 u kwamen Dirk en Maryse aan. Met hun auto zijn we terug de stad in gereden om iets te gaan eten en honderduit bij te kletsen. Van Blois zelf hebben we niks bezocht. Ik geniet zo intens van al het gezelschap dat een kasteel of een kerk niet meer belangrijk zijn voor me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten