donderdag 29 juli 2010

Zomerbeestjes

Ook de 22 km naar Beaugency was over fietspaden en zandwegen, vlak langs de Loire. De rivier is bijna overal te ondiep voor scheepvaart. Het enige wat je ziet zijn kanootjes, die erg moeten oppassen dat ze niet meegesleurd worden door de plotse stroomversnellingen. Dit is een prachtig stukje Frankrijk. Ik ben blij dat ik langs hier ben gegaan en niet over Chartres, waar de weg weer de hele tijd door de velden zou zijn gelopen.
Een nadeel hier is dat er nergens albergues zijn en we dus weer aangewezen waren op een hotelletje in de stad. De vriendelijke man aan de receptie wees er ons meteen op bij het inchecken dat we 's avonds de ramen beter dichthielden als de lichten branden. 2 weken in de zomer hangen er kleine witte, totaal onschuldige en niet bijtende beestjes in zwermen in de lucht Ze komen af op het licht. De ventilator op de kamer belette niet dat het er warm was zodat ik niet zo goed geslapen heb.
In de romaanse kerk van donkergrijze steen hing de sfeer van de middeleeuwen met het beeld van een straffende God. Het kasteel hebben we niet bezocht, maar we hebben wel een wandeling gemaakt door het stadje met zijn oude markt, de 'tour de l'horloge' en de vele smalle straatjes. In de Rue du Pont, waar ons hotelletje lag, was weer een kanaal met veel bloemen. De rood-oranje avondzon maakte er een sprookje van.
Ik word dit echt niet beu!

1 opmerking:

  1. Op Google maps ;-: nog 4.44h rijden , met de auto.
    Nog even stappen en tot volgende

    BeantwoordenVerwijderen