donderdag 29 juli 2010

Halve etappe

Ik had gelezen dat de etappe naar Beaugency 35 km lang was, wat zeker voor beginnelingen ondoenbaar was en ook voor Bea net te ver zou zijn. Alles boven de 30 km is sowieso afzien. Daarom konden we iets later vertekken voor een halve etappe tot in Suèvres op 13 km van Blois. Het was een hele verademing dat we bijna nooit op asfalt hebben moeten lopen. Het soms erg smalle pad kronkelde vlak langs de rivier tussen het groen, af en toe met hoog opgeschoten netels. Doordat we zelfs lager lieper dan de voorgeschreven route, hadden we ook een mooi zicht op het kasteel van Menars, waar madame de Pompadour graag verbleef. Iets verderop, aan een ander groot domein, hing een vijgenboom ver over de tuinmuur en voor de eerste keer hingen er rijpe vruchten aan. We hebben met paraplu en pootje geven alles geplukt dat al eetbaar was. Heerlijk!
In Suèvres staat slechts 1 hotelletje, waar vooral routiers eten en soms ook slapen. We deelden een kamer met 4 voor 43 €. We hadden de hele namiddag tijd om het schilderachtige dorpje met veel bloemen, kanaaltjes en molens te verkennen en er te picnicken op een weide aan het water.
Voor het avondeten schoven we gewoon aan met de truckers: een saladebuffet, steak of mosselen, kaas en een nagerecht voor 10 € met de wijn erbij. Frankrijk kan af en toe nog eens goedkoop zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten