dinsdag 29 juni 2010

Omweg

We hebben er vandaag 2 gemaakt. Even na de start zijn we verkeerdelijk rechtdoor gelopen in het bos en zo uitgekomen op het asfalt naar Mimizan. Dat was niet zo aangenaam.
Voor de 2e omweg hadden we bewust gekozen: je kon langs de schitterende prieuré waar een portaal is met muurschilderingen en polychrome beelden, beschermd door de Unesco en achteraf langs een meer, of je kon rechtdoor via het fiestpad. De extra 4 km van vandaag waren de moeite meer dan waard. Dit mag niemand overslaan! Het bezoek aan het portaal is wel erg beperkt en gereglementeerd, dus je moet het goed organiseren. Bovendien staat net buiten het gebouw een beeldje van een schelp waarop staat dat je 1000 km van Santiago bent. Mijn teller staat dus op 2000 km, lieve vrienden!
Bij het meer vonden we een ministrandje van een zakdoek groot waar we onze picnick konden opeten, languit liggend in het gras met zicht op het water en de bootjes. Wat wil een mens nog meer...
Al die dingen zijn erg leuk, maar daardoor werd het ook steeds warmer om het laatste stuk naar Sait-Paul en Borne te lopen. De burgemeester van het sorp is zelf een pelgrim geweest en heeft dus een bijzonder groot hart voor de Sint-Jacobsweg. Vroeger ontving hij de pelgrims bij hem thuis of bracht ze onder op zijn kosten in het hotel aan de overkant. Sinds 1 januari is er een echte 'albergue in Spaanse stijl' waar 2 mensen kunnen slapen. We hadden een huisje voor ons alleen dat de ploeg van het dorp al open had gemaakt. Iedereen was er even vriendelijk. We zijn achteraf ook naar het hotel gegaan waar de eigenares uit Nice en de eigenaar uit Parijs een heel persoonlijke stijl hanteerden én gratis internet aanboden. Ook het avondeten voor 12 € was buitengewoon verzorgd en lekker. Een stadsmentaliteit verraadt zich!

4 opmerkingen:

  1. Dag Bert,

    Ik ben weer even bijgelezen. Ja het is weer heel lang geleden... Je oren zullen zondag( ik had een feestje in de tuin om de zomer in te zetten, je weet wel ...) misschien getuit hebben, want er is nogal over je gepraat !!! Alleen maar goed en bewonderend uiteraard !!!! Het is super te lezen dat je het nog altijd zo erg ziet zitten !!!! Maar ja als ik zo de laatste verslagen lees, ok het stappen is nu en dan moeilijk, maar de dîneetjes zijn toch wel presentjes heb ik de indruk. Hier in Belgie is het inderdaad ook warm en het is VAKANTIE !!!! Na een cursus van Fons, multimedia voor taalleerkrachten - super interessant, maar toch wel intensief, is het relatieve nietsdoen nu wel een verademing. Je bent allicht ingelicht over de "surprises" voor het volgende schooljaar ... Het valt allemaal wel mee, hoor, denk er nog maar niet aan ... Mijn duim staat nog steds hoog in de lucht. Geniet van Frankrijk en tot ....
    Dikke kussen, Carine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Bert! 1000 km + 1000 km = vidange en groot nazicht. Nu het vakantie is surf ik wat minder en lees ik maar om de paar dagen je belevenissen. Niet te snel stappen, het is hier veel te heet.
    Veel genot van het stappen
    frans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Bert,
    Je hebt alleszins een ongelooflijk doorzettingsvermogen om zo'n tocht vol te houden. Er zijn ook veel mooie en gezellige momenten bij die echt de moeite lonen om vol te houden.
    Morgen wordt het hier 35°c....en hopen we op een verfrissende regenbui (als je daar op hoopt moet het hier al erg zijn ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bert,

    hoe valt het mee/tegen om de tegen de route in te gaan. Volgen jullie nog de gele pijlen of gaan jullie volledig af op een stafkaart??
    kus
    Zitt

    BeantwoordenVerwijderen