woensdag 9 juni 2010

Alternatieve route

Op de laatste etappe naar Santander kon je voor een andere route kiezen die dichter bij de zee liep en waar je mooie uitzichten had op de ría. We hebben niet getwijfeld en konden aan de overkant - na het treinritje van 6 km - van boven de hele baai zien waar we de dag voordien zo intens genoten hadden. Na 5 km werd het echter veel minder mooi en moesten we via die weg door veel urbanisatie tot vlakbij de stad. Daar zijn we nog naar een kerkje gegaan. Dat was echt wel van het rechte pad af, maar we hebben het er toch bijgenomen zodat we weer een stukje langs de prachtige kustlijn konden stappen.
In Santander aangekomen, wist ik direct de weg omdat ze in de laatse TO een plan van de stad meegegeven hadden. In het boekje met hotels had ik ook al een pension gevonden en op weg ernaar toe was het weer tijd om iets te eten. We stapten een restaurantje binnen voor een broodje en tot onze grote verbazing sprak de vrouw 'plat Antwerps'. Ze had lang in onze stad gewoond, vlak tegenover Baslé. Ze was blij dat ze Nederlands kon spreken en bood direct hulp aan. Het pension dat we uitgekozen hadden was te duur, zei ze, en zij heeft voor ons een goedkoper, perfect gelegen pensionnetje geboekt. Toen het tijd werd om de stad te gaan verkennen, begon het te gieten. Veel meer dan wat praktische zaken regelen, hebben we dus niet meer gedaan en tot slot zijn we nog een laatste keer samen op cafe gegaan.

2 opmerkingen:

  1. Beste Bert,

    Spijtig van het slechte weer, blijkbaar komt er regen nà zonneschijn, maar warm zal het er wel genoeg zijn. Blijft toch maar duren dit jaar. Troost U het is hier ook al heel de dag aan het regenen. En de vooruitzichten zijn voor komende dagen niet netjes. Vanavond gaan we met Walter naar Enfanterrible, zo kunnen we toch een en ander bijpraten, en misschien een lekkere stoofvlees met handgesneden frietjes. Maar ja bij U hebt ge Tapas en lekkere spaanse wijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Bert,
    Erick is goed thuis gekomen ,kan niet stoppen met vertellen,ik denk dat wij volgend jaar naar Spanje gaan.Vanavond even met Walter afgesproken om zijn gerief te bezorgen.Vele groeten Ann

    BeantwoordenVerwijderen