dinsdag 22 juni 2010

La concha

Al van bij de start bungelt de sint-Jacobsschelp achteraan op de rugzak als teken dat ik de camino aan het lopen ben. Het strand van San Sebastian is in de vorm van een schelp en wordt daarom 'La concha' genoemd.
We werden in het begin even op weg gezet om de wijngaarden te vinden die net buiten Zarrautz in de heuvels liggen. Er wordt hier een witte wijn gemaakt die we de avond voordien bij het eten geprobeerd hadden. Het was voor Walter de eerte keer klimmen en dalen. Na Orion was het opnieuw bergop, over een steil pad van grote keien, als een Romeinse heirbaan die ons naar het hoogste punt bracht. Daar hebben we een aantal km over de weg gedaan omdat we geen pijlen hadden gevonden en verkeerd ingelicht werden door een fietser die ons over het asfalt stuurde. Pas op het einde, voor de afdaling naar de stad, zaten we weer goed.
San Sebastian is zeker de stad met de grootste allure en de meeste grandeur van alle steden in het noorden waar ik geweest ben. Er is jaarlijks een groot filmfestival waar alle sterren van het witte doek over de rode loper paraderen en er is een jazzfestival van dezelfde uitstraling als dat van Antwerpen. Er staat ook een prestigieus hotel, het María Christina, waar heel de beau monde van Spanje van oudsher zijn vakantie pleegt door te brengen. 'Le grand chic' ging nooit naar de goedkope playas aan de Middellandse Zee.
We hebben er een eerste verkenning van de stad gedaan en vooral lekker gegeten voor weinig geld met zicht op zee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten