donderdag 1 april 2010

witte donderdag

Voor we het wisten zaten we al op Zaventem te wachten op ons gezelschap uit Nederland: Brigitte en Rein en zijn zus Stijntje.

De vlucht was vlekkeloos. Ik denk dat we boven Frankrijk ongeveer de route hebben gevlogen die ik ga stappen. Op een bepaald ogenblik zag ik de monding van de Garonne en een beetje later Bordeaux op de beide oevers. Door de laatste maanden zo veel op kaarten te turen wist ik dat metee. Dan volgden de Landes: een streep blauw van de Atlantische Oceaan, een klein streepje wit van het zeeschuim met daarnaast het strand en dan de brede strook bossen. Tot aan de bocht van de Golf kon je dat mooi volgen. Daarna bogen we af en kon je niet meer veel zien door het wolkendek boven de Pyreneën. Maar in het binnenland van Spanje kon ik perfect Madrid herkennen: eerst de luchthaven Barajas en dan de stad met de plaza de toros, het stadion van Real Madrid en de twee scheve torens op het einde van de Avenida del Príncipe de Asturias die bekend zijn geworden in de film Carne Trémula van Pedro Almodovar. Het koninklijk paleis en het Teatro Real - de opera waar Gerard Mortier nu directeur van geworden is - zullen onder een wolkje gezeten hebben.

Van de luchthaven zijn we met 2 lijnbussen tot aan het hotel gereden, hebben ingechekt en zijn dan een pint gaan drinken aan het zwembad in de tuin van het 4-sterrenhotel. Het weer is hier zonnig en warm. Gelukkig maar: aan de bushalte op de De Keyzerlei hadden we staan bevriezen.

Er was echter geen tijd te verliezen want de processies waren al volop bezig en dus kropen we in een taxi naar de stad, waar we in de volgende uren wel 4 verschillende cofradías gezien hebben.

Heel indrukwekkend en vooral de muziek die gespeeld wordt op de kleine soort bugel waar ze de toon maken door aan een knopje onderaan te draaien is bezwerend. Het enige probleeñ is iets zien, want er zijn hier duizenden mensen die de Semana Santa willen meemaken.

Voor de maaltijd zijn we zonder veel te zoeken een plaatselijke eettent binnengestapt en hebben er verschillende raciones van tapas overgoten met 2 liter sangría.

Dit was al een geweldige start van de reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten