maandag 12 april 2010

12 april

Het is even geleden dat ik van me heb laten horen. Nochtans was er gisteren gratis internet in het erg persoonlijke hostal Perín, maar daar was niet aan te komen. Het leek wel of het onderling afgesproken werd wanneer men gedaan had en voor je het wist zat er al iemand anders aan.
Waar waren we gebleven? Ik was nog in de bib gratis gaan werken; nu zit ik in een centro cultural in Torremejía (een echt far-west dorp) gratis op een pc te tokkelen. De tocht vandaag was vrij lang (27 km) en erg saai: altijd recht pad en niks anders dan wijnvelden en olijfbomen links en rechts. We hebben 2 keer ons onder zo'n olivo gelegd voor een pauze en een pick-nick. Als je dit in 40º doet ga je dood. Er was nergens schaduw en de zon brandde van het begin tot het einde.
Wat ik erg mooi vond was Zafra, waar we zaterdag aangekomen waren. Het was de eerste grotere stad op onze tocht. Er was geen kip op straat, want er was net een romería (een Mariabedevaart) naar een nabij gelegen dorp, dus iedereen was de stad uit. We zagen nog wel een paar Spaanse dames in 'bolletjeskleren', typische klederdracht van de flamenco. Ze rijden dan in open koetsen naar dat dorp. Op onze ontdekking door de stad zagen we veel mooie huizen, het intieme Plaza Chica waar we een biertje dronken en vonden een leuk restaurant voor 's avonds: van op de tweede verdieping zagen we er bij het aperitief (manzanilla-sherry) de zon ondergaan en zijn dan voor een 1ste-klas maaltijd binnen in het historische pand gaan zitten. Puur genieten.

2 opmerkingen:

  1. Genieten jullie maar van dat lekker warme temperatuurtje: hier was het gisteren om te bevriezen! Een olijfboom en een druivelaar heb ik hier nog wel in de tuin staan, maar velden?
    En heb je er nog niet aan gedacht om jullie verhaal in een boekvorm uit te geven?
    Het is zo net of je een beetje meereist....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Bert en Walter
    is het al" gewoon "van tussen de velden en de druivelaars te stappen? Heb juist 3u. in de file gestaan om in Beveren nieuwe stapschoenen te gaan kopen.Wisselen?
    Groetjes Erick

    BeantwoordenVerwijderen