maandag 16 augustus 2010

Over en weer

Het was even zoeken naar de 'uitweg' van Bohain, die ik op basis van de beschrijving niet kon vinden. De man van de bar, waar we onze croissants hebben opgegeten bij een vroege koffie, zette ons op de goede weg. Het begon door de velden, langs grote boerderijen met steeds meer veeteelt. Vlak voor Cateau en Cambresis was het pad dat in de gids stond waarschijnlijk door de plaatselijke boer mee ingepalmd, want we zijn recht door het maïsveld gelopen, achter een bedrijf door en dan over de sporen.
Daar zouden we overnachten omdat op het einde van de etappe er geen slaapgelegenheid te vinden was. Net voorbij het station zagen we een hotelletje dat Walter nergens op een site gevonden had. Het lag wel ideaal omdat we met trein zouden terugkeren tot daar. We hebben het meteen vastgelegd en zijn dan moedig verdergestapt met onze bagage tot in Landrecies. Het laatste stuk was weer langs het water.
We hadden gehoopt vervoer te vinden voor de enige trein om 19.00 u: er was geen enkele taxi beschikbaar, bij het liften wilde niemand ons meenemen en de bus hadden we blijkbaar gemist. Dan maar geduldig wachten tot de trein en daar zagen we op de uurtabel dat de trein voor zondag om 8.09 u helemaal niet reed! We hebben nog geprobeerd een bus te vinden maar niemand in Cateau wist waar de Gare Routière was, of de uurregeling. Walter heeft bij toeval een 'ambulance-taxi' gevonden die ons de volgende morgen om 8.30 u wilde ophalen om ons naar ons vertrekpunt te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten