maandag 16 augustus 2010

Chez les Chtis

Alles verliep zoals afgesproken zodat we nog voor 9 u aan de marche konden beginnen. De eerste kilometers zijn we droog gebleven, daarna zijn de hemelsluizen wijd open gezet. Tot in Maroilles hebben we toch nog de route gevolgd door de velden. Daar staat een oude abdij die kaas maakt en blijkbaar ook veel bier. Alle plankjes bij het binnenkomen van de winkel stonden vol met flesjes van Chtis-bier. Iemand al van gehoord? Wij hebben ze niet gekocht (te zwaar voor in de rugzak); we hebben ons wel laten verleiden tot wat typische kaas, die we de voorbije dagen al vaker in de menu's hadden zien verschijnen. Drijfnat hebben we onze toevucht tot een garagepoort moeten zoeken om onze banaan op te eten.
Er was geen ontkomen aan: we moesten verder. Gelukkig was het niet meer door de velden. Bijna de hele route liep nadien over de weg en we hebben alleen de kleine ommetjes overgeslagen, tot in Leval. Daar hadden we naar de oevers van de Samber moeten gaan en tot in Le pont sur Sambre meanderen om het hotelletje te bereiken. We zagen dat niet zitten en wilden nog wel een warme maaltijd tussen de kiezen bij dat kille regenweer. Het was zondag en 's avonds was er weer nergens een restaurant open. In Aulnoy hadden we geen hotel gevonden, maar er was wel een pizzeria die onze honger kon stillen.
Tussen de braderij door was het nadien nog een half uurtje tot aan het oude huis naast de kerk, dat ons de luxe bood van een kleine electrische verwarming in de badkamer zodat we alles droog konden krijgen tegen de volgende etappe. We hebben ons de rest van de natte dag opgesloten in de knusse warmte van de wat overdadig gedecoreerde kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten