donderdag 19 augustus 2010

Leve de verkortingen

Eigenlijk hadden we terug naar de Samber moeten lopen en daar de rivier volgen. Omdat de hemel echter driegend grijs was en het even later inderdaad ook begon te regenen, had ik op de kaart gezien dat het korter kon door vlak naast het hotel de straat uit te lopen tot aan de aansluiting met de route. Het ging dan nog een stukje over de weg en daarna boog het pad opnieuw af naar de Samber. Het stopte weer met regenen. Langs het water was het eerst nog erg groen, tot we dichter bij de stad Maubeuge kwamen. Daar staan nog veel fabrieken, vaak in verval, van vervlogen tijden toen dit een welvarende regio was.
Bij het binnenkomen van de stad vroegen we de weg aan een dame, die meteen vertelde dat ze Belgische was, nog aan de Belgische kust in Knokke had gewerkt en nu in Frankrijk verzeild was geraakt. Ze bracht ons tot aan de deur van Hotel Shakespeare en legde ook uit waar een wasserij was.
We hadden nog heel wat picnick, die we met een flesje wijn op de kamer hebben opgegeten. Door de vrij korte etappe van amper 18 km en het slechte weer, waren we onderweg niet gestopt.
Een korte wandeling via de vestingen van Vauban deden me terugdenken aan Blaye. Verder was er niks te beleven in de stad. Er staan veel gebouwen uit de jaren 50, zelfs een kerk met glastegels in de toren.
In het hotel waren ze zo vriendelijk me een pc te lenen waarop ik de blog even kon bijvullen. In de stad was nergens een cybercafé en de bib was de inventaris aan het maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten